De dienstverlening van Advocatenkantoor Van Buynder Paul

Advocatenkantoor Van Buynder Paul is uw specialist in diverse juridische kwesties, van erfenisrecht tot verkeersrecht. Wij beschikken over de nodige expertise om uw zaak op een professionele en nauwgezette manier op te volgen. Hierbij verzekeren wij een efficiënte afhandeling waarbij uw belangen de grootste prioriteit hebben. Kom meer te weten over onze specialiteiten en aarzel niet om ons te contacteren om uw situatie te bespreken.

Erfenisrecht

Wij bieden bijstand bij geschillen over een erfenis en verschaffen u informatie over de erfeniswet voor de verdeling van erfenissen.

Wij kunnen u bijstaan bij de volgende problemen:

 • aangifte van een nalatenschap
 • terugvordering van een te grote schenking uit het verleden aan een andere erfgenaam of een derde (groter dan wettelijk toegelaten)

 • geldigheid/nietigheid van een testament
 • opvragen van tegoeden bij bank of notaris
Advocatenkantoor Paul Van Buynder
press to zoom
1/1

Echtscheidingen en familierecht

U kunt onder meer op onze expertise rekenen voor advies over de rechten en plichten van gehuwden en samenwonenden, alimentatie en verdeling van goederen. Wij staan onze cliënten eveneens bij in de familierechtbank.

Concreet doen wij meestal het volgende voor onze cliënten: 

 • het instellen van een vordering of de verdediging tegen een vordering tot echtscheiding

 • advies over de hoogte van alimentatie en de berekeningsmethodes
 • verblijfsrecht van en bezoekrecht aan minderjarige kinderen
 • afrekening na echtscheiding tussen de echtgenoten (verdeling huis, terugname goederen etc.)

Strafrecht en Salduz-bijstand

Wij baseren ons op onze ruime kennis en ervaring om strafrechtelijke zaken in goede banen te leiden. Salduz bijstand verwijst naar een nieuwe wet die stelt dat iedere verdachte zich tijdens een verhoor mag laten bijstaan door een advocaat.

 

De basis voor een goede en succesvolle verdediging wordt bij het begin van de zaak gelegd. Het is van het allergrootste belang om juist in de beginfase bijstand te hebben van een advocaat. Velen zien niet direct de ernst in van de mogelijke gevolgen van een verklaring bij de politie. Alles wat u zegt zal immers vooral tegen u gebruikt worden in de rechtbank. De juistheid van het optekenen van de verklaring is dus van groot belang. Verder beschermt de aanwezigheid van een advocaat u tegen intimidatie door de politie of het uitlokken van verklaringen door (valse?) informatie of (valse?) beloftes.
 

Incasso

U kunt onder meer bij ons terecht voor het invorderen van facturen en andere schuldvorderingen.

Verkeersrecht

Wij hebben ruime ervaring met bijstand bij verkeersovertredingen en verkeersongevallen en staan tot uw dienst tijdens het verhoor en de verdediging in de politierechtbank.

Wie de actualiteit volgt zal vastgesteld hebben dat de straffen de laatste jaren steeds strenger worden. De boetes worden steeds hoger en het rijverbod wordt langer tot zelfs definitief. U doet er goed aan de politierechtbankzaken niet te onderschatten. Met een goede bijstand en een goede voorbereiding kunnen wij de rekening zowel op gebied van boetes als op gebied van rijverboden binnen de perken houden. 

Rijbewijs definitief kwijt? Wij kunnen u misschien helpen.

De laatste jaren wordt door politierechters meer en meer toepassing gemaakt van artikel 42 van de wegverkeerswet om op basis van medische ongeschiktheid de beklaagde een rijverbod van onbepaalde tijd op te leggen. Het gaat onmiddellijk in en is in principe voor altijd. De wet voorziet echter in een procedure om uw rijbewijs toch terug te krijgen. Deze procedure verloopt via de procureur des Konings en de rechtbank van eerste aanleg. Wij kunnen deze procedure in goede banen leiden.

Andere diensten

Ook voor de volgende juridische kwesties kunt u steeds bij ons terecht:

 • huur- en handelshuurrecht

 • personenrecht

 • algemeen juridisch advies

Neem contact op met Advocatenkantoor Van Buynder Paul

Wenst u meer informatie over de diensten van Advocatenkantoor Van Buynder Paul? Aarzel dan niet om telefonisch of via mail contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met een service op maat.